Üniversite’de Çalışmak


                               Merhaba arkadaşlar,

       ”Üniversite Hayatının İmkanları” içerisinde belki de en gözde ve popüler olan konu budur; Üniversite okurken çalışmak!’

        Üniversite için farklı bir şehirdesiniz. Malum ana-baba uzakta. Hayatınızı kendiniz yönetmelisiniz. Bunu yapabilmek için de ekonomik gücünüz olmalı. Tabi babanız belli bir para yollar size, ama bu ancak yurt parasıyla cep harçlığınızı karşılar genelde. Eğer Üniversite Hayatınızda rahat etmek istiyorsanız ya iyi bir burs veya kredi bulacaksınız ya da çalışacaksınız. Kanaatkar olmak güzel şey. Ama bir o kadar da zordur. Ayrıca yoğun bir ders döneminde bunu başarmak daha da zor.

 Okurken çalışmanın temelde iki yolu vardır. Ya okuduğunuz şehirde bir iş bulacaksınız ya da üniversitede çalışacaksınız.

        Genelde öğrenciler şehirde çalışırlar. Bir müddet aranırlar, sonra bulurlar. Bazısı da arkadaş yardımıyla girerler bir yere. Ama özel sektör bu, senin derslerini pek önemsemezler. Ama yine de para için çalışılabilir.

         İkinci yol ise Üniversitede kısmi zamanlı öğrenci başvuruları kapsamında çalışmak Bu okulun ilk döneminde, üniversitenin resmi WEB sayfasında duyurulur. İnternet üzerinden başvuru formu doldurulur ve alım yapacak birimler arasında tercih yapılır. Nihayetinde bir yere girersiniz. Tabi yığılma olursa açıkta da kalabilirsiniz. Girdiğiniz birim, kütüphaneler, Öğrenci Daire Başkanlıkları, Fakülteler vs. olur. Buralarda büro işlerinde çalışırsınız. Kütüphanede kitaplıkları düzenlersiniz. Ayrıca bilgisayardan anlayanlar için daha geniş başvuru alanları mevcuttur.

  Buralarda çalışmanın bir çok faydası vardır. İlkin çalışma saatleriniz, ilgili birim tarafından sizin ders programınız göz önüne alınarak ayarlanır. Günde sadece 3 saat çalışırsınız. Hatta isterseniz, ilgili kişi ile konuşup, 2 gün çalışmaz, yerinde 1 tam gün çalışırsınız. Yani çalışma gün ve saatlerinizi ayarlayabilirsiniz. Tabii çalıştığınız yer ve zamana göre değişebilir. Size aylık 300 tl ye yakın bir meblağ öderler. Hem garanti paradır. Sizi kovma durumları söz konusu değildir. Ancak siz istifa edersiniz.

 Görüleceği gibi okul bünyesinde çalışmanın bir çok avantajı var. Bir avantajı da ileride CV’nize yazacağınız bir şey olur. Özel sektöre nazaran okulda çalışmak çok daha akıllıcadır. Hem özel sektörde size yaptıracakları işler ya garsonluk ya temizlik ya tezgahtarlıktır. Üniversitede ise klimalı ortamda ve masa başı bir işte çalışırsınız. Hem de çevre edinirsiniz. Her yönden, üniversite bünyesinde çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Üniversite Hayatının İmkanlarından Faydalanın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Diğer Blog Yazıları

  • Kavgam ve Cimri

    Henüz bitirdiğim iki kitap… Adolf Hitler’in “Kavgam” ve Molieré’in “Cimri” kitapları. Kavgam’ı okurken adeta klasik bir Fransız, Rus ya da İngiliz romanı okuyor gibi oldum. Dili bana hiç yabancı gelmedi. Son bitirdiiğim klasik bir romana devam ediyor gibiydim. Çevirmenin de hakkı var. Kolay kolay beğenmem. Hitler, kitabında iktidar öncesi Nasyonal Sosyalist İşçi Partisini anlatıyor. Birinci…

  • Tek Yürek

    Asrın felaketi olarak nitelenen depremin yaraları sarılmaya başlanıyor. Devlet, depremin hemen ardından 100 milyar TL’lik bir ödeneği bölgeye aktarmıştı. AFAD, Kızılay başta olmak üzere birçok kuruma yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Yurt dışından gelen önemli yardımlar var. Her kuruşun şu an büyük önemi var. Böyle bir durumda, dün akşam 20.00’da başlayan, 200 televizyon kanalında, 622 radyoda…

  • Kahramanmaraş Depremi

    6 Şubat 2023 Pazartesi sabah 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Güneydoğu’da bulunan 10 ili etkileyen depremde binlerce bina yerle bir oldu. Aynı tarihte 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremden etkilenen iller Kahramanmaraş,…